Az ISOMAT-nál elkötelezetten hiszünk az innovációban és az új termékek fejlesztésében. Ennélfogva az ISOMAT saját korszerűen felszerelt K+F részlegében 5 különböző kémiai laboratórium található, melyben szakértőink azon dolgoznak, hogy a folyamatosan változó piaci igényekhez és legújabb építőipari technológiai fejlesztésekhez igazodva évente akár 10-20 új termék a piacra kerüljön. Ugyanakkor ez a részleg felel az aktuális termékportfóliók fejlesztéséért is az aktuális piaci igényekhez igazodva.

Ahhoz hogy Görögországban, de különösen a külföldi piacokon folyamatosan fejlődni tudjunk, az új termékek fejlesztése és forgalmazása egy olyan szükséges folyamat, mely elengedhetetlen stratégiai szempontból.

Az elmúlt években különösen azon termékeink fejlesztésére fektettük a hangsúlyt, melyek elsősorban a renoválási, javító munkafolyamatok során elengedhetetlenek. Ennek eredményeképp jelentősen gazdagítottuk a javítási munkálatokhoz szükséges termékválasztékot, s számos új terméket fejlesztettünk felújítási és dekorációs célokra is. A legjelentősebb termékcsoport az ISOMAT COLOR SYSTEM volt, mely beltéren és kültéren egyaránt alkalmazható. Ezzel az ISOMAT sikeresen belépett az ipari festékek versenypiacára. Festék felhozatalunk évről évre bővül új, specifikus célú termékekkel mint például az ISOMAT wood protection termékek, mely méltán híressé vált kiváló minőségéről.

Mikrocement termékeink és a falakra, padlózatra alkalmas dekoratív bevonatok egyaránt népszerűek a legtöbb piacon minőségüknek és az általuk elérhető esztétikus eredménynek köszönhetően. Ezen termékeink tökéletesen alkalmasak külső és belső terek renoválására, esztétikai újratervezésére.

Az energiatakarékossággal kapcsolatos, EU által támogatott programokhoz kapcsolódóan fejlesztettük ki az ISOMAT THERMOSYSTEM és a KELYFOS, külső hőszigetelő termékeinket. Mindkét termékcsaládot az ETAG 004, EAD 040083-00-0404 alapján hitelesítették. Az ISOMAT THERMOSYSTEM és a KELYFOS termékcsalád kitűnő megoldást kínál az épületek felújítására, miközben az épülethomlokzat átalakításához is hozzájárul.

Mindezeken felül 2012-ben az ISOMAT egy jelentős befektetést hajtott végre azzal a céllal, hogy létrehozzon egy olyan integrált poliuretán alapú termékeket gyártó üzemet, ahol a termelés és az ellátási lánc is az ISOMAT tulajdonában van, ezzel is gazdagítva a vállalat portfólióját. Az innovatív ISOMAT POLYURETHANE SYSTEMS, termékcsalád egyaránt magába foglalja a vízszigetelő anyagokat, padlóbevonatokat, tömítőanyagokat, primereket és ragasztóanyagokat is. Jelenleg az ISOMAT azon kevés vállalatok közé tartozik, mely rendelkezik ezzel a technológiával az építőiparban. Ezzel a vállalat olyan előnyre tett szert, mely további lehetőségeket nyithat számára az exportértékesítés terén, s tovább terjeszkedhet újabb piacokra is.